Viete čo je ružové zlato?

Spoznajte lesk a ligot ružového zlata, ktoré sa používa na výrobu tradičných šperkov. Obľúbené zlaté prívesky, obrúčky a zásnubné prstene vyrobené z ružového zlata sú nesmierne obľúbené.

Ak zvažujete nákup šperkov z ružového zlata ako darček pre iných, alebo pre seba, prinášame vám niekoľko praktických informácii o tomto tradičnom kove.

História šperkov z ružového zlata

Ružové zlato má dlhú a zaujímavú históriu. Ružové zlato sa objavilo na začiatku 19. storočia v Rusku v čase cárov. Miešaním zlata a medi sa podarilo vytvoriť nielen vzhľadom, ale aj vlastnosťami výnimočný kov. Vďaka svojmu vzhľadu si ružové zlato našlo rýchlo cestu k najvýznamnejším klenotníkom na celom svete.

Prečo je ružové zlato výnimočné

Ružové zlato sa  je zmesou žltého zlata, medi, striebra a malého percenta iných kovov, ktoré mu dodávajú pevnosť. Farba ružového zlata závisí od pomeru medi a zlata, od jemnej ružovej po sýto červenú. Zvyšovaním obsahu medi sa farba zlata približuje k červenej. Pridanie striebra zosvetlí efekt tmavej medi a dodá jej lesk. Ak majú šperky vyrobené z ružového zlata viac karátov, znižuje sa možnosť alergickej reakcie.

Prečo je ružové zlato obľúbené

Ružové zlato nie je také ikonické ako klasické žlté, ale moderné šperky vyrobené z ružového zlata dokazujú, že ružové zlato bude čoskoro to najobľúbenejšie.

Vďaka obsahu neutrálnych farieb a textúrovanejšej dennej módy poskytujú jemné odtiene ružového zlata jemný podtón k modernému outfitu a vyjadrujú individualitu. Vďaka jeho vlastnostiam neškodným pre pokožku a vďaka romantickej žiare je táto voľba obzvlášť obľúbená.

odporúčané

9-karátové zlato už aj na Slovensku

Na začiatok, opäť niečo zaujímavé o zlate Pôvodne sa šperky vyrábali z čistých kovov, ako sa získavali z ryžovania, či ťažby. Až neskôr sa drahé kovy začali zlievať, aby boli

Trendy zlaté šperky

Rok 2022 je ideálny na zmenu vášho štýlu. Ak máte radi kvalitné doplnky, musíte si vybrať nové štýlové zlaté šperky. Niektoré trendy zlatých šperkov vás môžu prekvapiť a zaujať. Poďte sa

Zlaté prívesky sú ozdobou, ktorá dopĺňa štýl

Vzácny zlatý kov nikdy nestráca svoju hodnotu. Zlatý prívesok je jedným z obľúbených doplnkov, ktorý zaujíma hlavné miesto, pretože práve prívesok púta hlavnú pozornosť. Vzhľadom na rozmanitosť ich formy môžu